آشنایی با فریم ورک Codeigniter

جزییات بازدید : 6976

تاریخ انتشار : 16 / شهریور / 1398

آشنایی با فریم ورک Codeigniter

آشنایی با فریم ورک Codeigniter

امتیاز :      ( 4.1 / 5 - 103 نفر )

CodeIgniter  یا به اختصار CI ، در حقیقت یـک فریم ورک  به زبان php است که دارای دوره یادگیری بسیار کوتـاهی می باشد و بـرای php کارانی ساخته شده است که به دنبال یک ابزارساده و مناسب و سریع برای ایجاد سایت هایی بــا تمام قابلیتها هستند

این فریم ورک جهت ایجاد سریع اپلیکیشن های وب ساخته شده و بر اساس معماری MVC طراحی و پیاده سازی شده است و برای افرادی که تازه وارد دنیای برنامه‌نویسی شده‌اند، ، یک پیشنهاد خوب و مناسب  می باشد.

 

ویژگی ها و مزایای فریم ورک Codeigniter

  • ساده، سبک، سریع ولی قدرتمند

سادگی و سهولت در استفاده، یکی از ویژگی های اصلی کدایگنایتر است که آن‌را برای همگان قابل استفاده میکند. اما این سادگی در استفاده و یادگیری، به معنای قدرت پایین Codeigniter نیست. بلکه این هنر توسعه‌ دهندگان Codeigniter را نشان میدهد که در عین سادگی و سریع بودن، یک فریم ورک بسیار قدرتمند را ایجاد کرده‌اند.

دارای حجم بسیار کم در حدود ۲ مگابایت میباشد از این جهت سرعت آن نیز بالاست .  با این حساب شما هیچ وقت با مشکل حافظه و فضای زیاد مواجه نمی شوید.

 

  • سازگاری کامل با هاستینگ استاندارد

این برنامه تنها به PHP 5.2.4 نیاز دارد و با همه هاستینگ های استاندارد بخوبی کار میکند.

 

  • رایگان و کد باز بودن

یکی از ویژگی های اصلی Codeigniter این است که کاملا رایگان و Open Source یا متن باز است. شما می توایند این برنامه را از سایت خودش به صورت رایگان دریافت و نصب کنید، سپس به راحتی کار با آن را شروع نمایید. همچنین این فریم ورک دارای مراحل نصب آسان است و قرار نیست وقت شما را خیلی صرف مراحل نصب، تنظیمات و پیکربندی کند.

 

  • پشتیبانی از چندین پایگاه داده

 از انواع مختلف پایگاه داده پشتیبانی میکند. رایج ترین آنها MySQL است.

 

  • شی گرا

 این فریم ورک برپایه کدنویسی شی گرا ساخته شده است.

 

  • بهره مندی از مستندات قوی

مستندات قوی این فریم ورک باعث شده تا مشکلات حین کار به خوبی و با سرعت حل شود. ضمن اینکه در بحث آموزش هم افراد با یک منبع آموزشی جامع مواجه هستند که می‌تواند تجربه یادگیری لذت‌بخش را به آن‌ها هدیه بدهد. البته باید اشاره کرد که این عامل درباره سایر فریم ورک‌های PHP هم صادق است.

اگر به سایت رسمی Codeigniter  سری بزنید، در قسمت Documentaion متوجه یک  راهنمای بسیار کامل و جامع درباره‌ی روش کار با این فریم ورک می شوید. در این راهنمای فوق العاده، در ابتدا یک پروژه‌ی تست ساخته میشود و در حین انجام آن پروژه‌ی تست، مفاهیم ابتدایی و پایه‌ای Codeigniter به شما تدریس میشود. اینگونه شما با استفاده از راهنمای اصلی سایت کدایگنایتر میتوانید خیلی سریع و پروژه محور، یادگیری کدایگنایتر را آغاز کنید و از آن لذت ببرید.

 

  • انعطاف پذیر و قابل توسعه

به دلیل استفاده از کتابخانه های فراوان از انعطاف پذیری و توسعه بالایی برخوردار است.کتابخانه‌ها درواقع یک سری بسته یا پکیج کد آماده هستند که توسط برنامه‌نویسان یا توسعه‌دهندگان وب نوشته شده‌اند. استفاده از  این پکیج‌های آماده برنامه‌ نویسی کار برای توسعه دهندگان بسیار راحت‌تر خواهد بود. در واقع به جای این که لازم باشد کدها را یکی یکی وارد کنیم، می‌توانیم از این کدهای آماده که در قالب یک سری پکیج هستند، استفاده کنیم.

 

 

معایب فریم ورک Codeigniter

 

  • عدم وجود تفکیک ماژولی به صورت پیش فرض. برای برخی از برنامه نویسان این خود یک مساله ی مهم است زیرا آنها ترجیح می دهند تا جایی که امکان دارد کد هایشان از یکدیگر مجزا باشد. اکتنشن های ماژولی برای این کار وجود دارد اما رضایت صد در صد را تامین نمی کنند.
  • گاها شما مجبورید که بسیاری از فایل های هسته را توسعه دهید تا فریم ورک آن طوری که شما می خواهید کار کند. هر چه بیشتر به تغییر هسته بپردازید، در آینده باید زحمت بیشتری برای نگهداری متحمل شوید.

 

 

 

 

مقالات مرتبط

معرفی فریم ورک لاراول (Laravel)

فناوری AJAX در طراحی وب سایت

بررسی برخی از الگوریتم های گوگل

آشنایی با کتابخانه JQuery

معرفی ابزار Gtmetrix

ثبت نظر برای این مقاله
امتیاز دهید :
سوال امنیتی : مجموع عدد به علاوه عدد برابر است با : (به عدد وارد نمایید .)